Laboratorium

I vårt laboratorium kan du lämna blodprov och urinprov. Laboratoriet är öppet för alla, och du behöver inte vara listad hos oss.

Vi sköter provtagningar åt vårdcentralen och andra vårdgivare. Om du vill lämna urinprov, finns provtagningsrör att hämta på vårdcentralen. Det finns även att köpa på apoteket, andra burkar och flaskor godtas inte.

Vissa analyser bör utföras endast om blodprovet är taget som fasteprov. Vid provtagning på morgonen kl 08:15 ska man fasta från kl 22:00 kvällen före provtagningen eller minst 10 timmar före provtagningen. Kontakta oss om du är osäker på om du ska vara fastande, om du får ta dina mediciner, eller om du har några andra frågor.

Drop-in öppettider laboratorium: alla vardagar 08:15-11:45.

Lista dig som patient hos oss

Du kan välja vilken vårdcentral du vill tillhöra genom att logga in på 1177 Vårdguiden och klicka “ändra vårdval”, eller genom att fylla i, skriva ut, signera och skicka in en listningsblankett.

Du kan även lista dig när du besöker oss.

Så jobbar vi

under rådande Covid-19 situation

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och på mottagningen gör vi allt för att förhindra spridningen av coronaviruset. Vi ber dig som är patient att följa våra förhållningsregler.

På detta sätt bidrar vi alla tillsammans till en friskare framtid.

Mer information Covid -19

Folkhälsomyndigheten
Krisinformation.se
Region Östergötland

Skydda dig och andra mot smittspridning

  • Känner du dig förkyld eller sjuk – stanna hemma.
  • Har du en anhörig som är sjuk – stanna hemma.
  • Tvätta gärna händerna när du kommer hit, samt använd handsprit som finns på toaletten och i receptionen.
  • Håll avstånd till andra patienter.
  • Har du varit sjuk och testat positiv för Covid-19 så ber vi dig att vänta med besök hos oss i minst 4 veckor efter att du blivit frisk.
  • Är du orolig angående Covid-19 och vill avvakta ett besök hos oss, avboka i god tid. Avboka 48 timmar innan besök för att undvika att bli debiterad.
  • Ha så få medföljare som möjligt, då vårt väntrum är litet och inte så många får plats.